MC in voormalig klooster Oostzijde Zaandam

Het voormalig klooster van begin 1900 aan de Oostzijde te Zaandam heeft een herbestemming gekregen. Na een grondige renovatie, waarbij het glas in lood en dakkappen zijn vernieuwd, hebben partijen uit de eerstelijns gezondheidszorg het pand in gebruik genomen.

Door het middensegment te slopen werd daglicht naar binnen gebracht. De hierin gelegen ‘stairway to heaven’ geeft toegang naar de verdieping met artsen. Het pand is in zijn waarde gelaten door in de oude kapel, de houten dakspanten en trekstangen te behouden. De front- en backoffices zijn gerealiseerd in losse paviljoens die vrij in deze ruimte staan. Hierdoor is het zicht op de oude constructie bewaard gebleven.

Rondom de trap zijn uitsneden gemaakt in de wanden om zo het daglicht vanuit het middensegment te laten doordringen in het gebouw. Op deze wijze ontstaat een omloop met vele zichtlijnen en voldoende zicht op bezoekers.

Category

Gezondheidscentrum, Vernieuwing

Heb je een vraag?
Het digitale spreekuur van Orbit ×

Are you sure you want to quit ?

Yes No

Please wait..
Vul alsjeblieft eerst je naam in
Please enter a name.

Thank you for chatting with us !

Chat Again

Orbitarchitecten.nl maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee akkoord gaat. (privacybeleid)

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten